• header_buzzmij-3l

De Techniek in met LinkedIn!

Een technisch diploma op zak, en dan? In opdracht van Techniektalent.nu bevordert Buzzmij in het pilotproject Beroepsoriëntatie 2.0 de doorstroom van jongeren naar de technische arbeidsmarkt via sociale media. Drie ROC’s zijn inmiddels gestart met dit innovatieve project.tt

Aanleiding
Dertig procent van de mbo-leerlingen die een technisch diploma haalt, gaat uiteindelijk niet in de techniek aan de slag, blijkt uit het SEOR-rapport van afgelopen jaar. Technische werkgevers zijn lang niet altijd vindbaar voor hen en ook ontbreekt het jongeren vaak aan goede informatie over werken in de techniek.

Preventieve aanpak
Door middel van de inzet van sociale media pakt TechniekTalent.nu dit preventief en op een innovatieve manier aan. Via groepen op LinkedIn, Facebook en Whatsapp worden klassen begeleid, gecoacht en gevoed met relevante informatie over netwerken en werk zoeken in de techniek. Ook helpen de leerlingen elkaar door informatie te delen en werkervaringen uit te wisselen.

Enthousiaste studenten
De basis voor de pilot is inmiddels gelegd. Leerlingen hebben tijdens een aantal introductielessen een LinkedIn-profiel aangemaakt en zich aangemeld voor de Facebook-groep van hun eigen opleiding. Volgens Mirjam Snoek van het MBO College Hilversum, een van de deelnemende ROC’s, zijn de leerlingen enthousiast. “Ze hebben hard aan hun profiel gewerkt en vinden het leuk om over hun toekomst na te denken.”

Inmiddels zijn de eerste resultaten al zichtbaar. De eerste recruiters en uitzendbureaus hebben zich al gemeld bij de jongeren! “En ik ben nog niet eens afgestudeerd!” vermeldt een 4e jaars MBO student elektrotechniek.  Het project loopt nog het hele jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met programmamanager TechniekTalent Akke Visser: a.visser@techniektalent.nu

, , , , , ,